Stall HQS

Tarzan

Den 29:e april 1976 föddes ett litet hingstföl i Ulricehamnstrakten. Fux med stjärn och vit halvstrumpa höger bak. Hans mamma hette Zorba och var en C-ponny korsning mellan Arab-Connemara och hans pappa hette Neapolitano Bach och var en ren Lipizzanerhingst. När han var 5 år gammal var han ute på sin första tävling, då tävlade han som D-ponny. Men sen växte han över ponnymåttet, 154 cm. Vid 13 års ålder så såldes han från sin dåvarande ägare (som hade tävlat honom upp till LA dressyr och LA hoppning plus varit med i en höjdhoppningstävling där de hade hoppat 155 cm.) till en 14-årig flicka från Mölndalstrakten. De tävlade lite smått i hoppning och red väldigt många hubertusjakter under deras 16 år ihop. Han var en riktig kanonhäst när det gällde Hubertusjakter, 4 svansar tog han under åren. Ruskigt startsnabb vara han, höll man inte i sig så kunde man åka av i starten.


Reds regelbundet fram till 24 års ålder, sen pensionerades han. Fick bara gå i hagen och ha det mysigt ihop med sin tjej Wendy Way. Reds någon gång ibland av flickans gudbarn.
Hela 16 1/2 år ihop fick flickan och hästen. Den 28/10 2005 lämnade han och hans tjej detta liv för vidare färd mot Trapalanda där de nu springer runt varje dag och äter gott grönt gräs.

Hans namn var Tarzan! Och den där flickan det var jag.. Tack för alla år ihop - jag tänker på dig varje dag och saknar dig något otroligt.  Du är i mina tankar hela tiden..

Det har gått 6 år sedan Tarzan och Wendy lämnade mig, jag tänker på dem varje dag. Och saknar dem! Men jag vet att jag tog rätt beslut, de lider inte - det är jag som gör det! Men livet går vidare för mig, jag har så mkt annat att glädjas över.. Även om det ibland är svårt, det känns som om något fattas mig. Jag kommer ALDRIG att glömma bort min vita springare, min hjälte, min bästa vän, min första häst, min Tarzan!