Stall HQS

Vilka är vi?

Vi håller till på en liten gård utanför Veddige, Varbergs kommun, Hallands län. Stallet består av 13 stycken boxar - varav 6 stycken är uteboxar. 

Jag som sköter hästarna/stallet heter Lena Henriques, är född 1975 i Mölndal och uppvuxen i Lindome. Flyttade till Veddige 1991 och här har jag blivit kvar. Mitt avelsintresse har kommit på senare år och speciellt mer nu när våran dotter föddes 2006. Tiden att rida finns inte alltid där så därför passar det bra med avelsston och unghästar.

Har tidigare tävlat upp till 1,20 hoppning och utbildat hästar upp till Msv nivå i hoppning/dressyr. Har visat hästar på fölvisning, kvalitets...

Har gått en avelskurs genom SLU "Från Hingstval till avvänjning" och även några små kurser när det gäller just avel. Kommer försöka att fortbilda mig så fort tillfället ges. Har även gått en hovvårdskurs, är klubb-banbyggare och har gått steg 1 i C-banbyggar utbildningen.

Sen då till killen som sköter traktorn och det mesta annat på gården plus även rycker in med hästarna när det behövs, min älskade man Richard Ahlström (hade inte klarat mig utan honom här på gården) 

Våra två barn Agnes född 2006 och Linus född 2010 får jag såklart inte glömma att nämna. Båda två gillar hästar och älskar att bo på en gård på landet!