Stall HQS

Cortina

f-94 d-13

e Contender u Dark Lady ue Diskus-Granit-Welf

stamboksförd i ASVH, ELIT-prem pga hennes avkommor.

Cortina är en hannoveranare med ett väldigt bra möderne, mormors mor Wartburg tävlade svår internationell hoppning under Hermann Schridde. Wartburgs dotter Golda (Granit) lämnade den godkända hingsten Gepardi. Goldas dotterdotter Goldburg II har lämnat den godkända hingsten Lasangos som tävlar svår internationell hoppning. Golda är även mormor mor till svårklasshopparen Elton John.

Cortina köpte jag i januari 2008, då var hon dräktig med Balou du Rouet. Stod i Tyskland och fölade där, betäcktes sedan om och kom hem till Sverige den 15/8. Var i lite dåligt skick, ganska så mager/omusklad. Men annars så mådde hon bra.

Är en jättetrevlig häst med ett lugnt/bra temperament. Är ca 170 cm. Reds in som unghäst och är inte mkt riden efter det, har fått 12 föl. Den äldsta avkomman är exporterad till Italien och tävlar där 1,35 hoppning. Hon har 3 avkommor i Tyskland som tävlar, med placeringar i svår klass i hoppning.


Cortina fölade 6/5 2010, fick ett sto e Canturano. Betäcks i år med Fighting Alpha, blev dräktig men resorberade och tog sig sen ej igen.

Cortina är seminerad med Corlensky G, den 7/5 och är dräktig. Fölar i månadsskiftet mars/april 2012. Hon fölade den 22 mars och fick ett fint stoföl vid namn Contessa HQS.

Kommer ej att betäckas 2012.

Pga skada så togs Cortina bort i januari 2013, hon är saknad.

Cortina