Stall HQS

Fartina

f-93 e Falleur u Fanny ue Gaston-Jumper-Cosmos xx


Fartina är alltså mamma till Fargo, hon har fått ytterligare 2 föl. Tillhör stofamilj 1 Zaida. Är en jättetrevlig häst, väldigt bildskön/vacker. Har lite nerv i sig, känslig men otroligt snäll ändå. Hon är ej så stor, 155 cm. Men hittills så har hon lämnat större avkommor än sig själv.

Våren 2004 åkte jag och en kompis ner till Skåne och skulle titta på unghästar, där såg då kompisen Fartina och blev helkär.. Det slutade med att hon köpte henne och 15/5 det året så fölade hon (Fargo). Kompisen betäckte sen om henne med Lipton. Tyvärr pga vissa omständigheter så sålde kompisen henne i januari 2005 till en tjej i Värmland. Jag köpte sen i april 2006 Fartina av tjejen i Värmland, hon betäcktes det året med Last Liberty men tog sig ej. Nästa år så försökte jag med Don Laurie - inget föl då heller..

I april 2008 så lånade jag ut Fartina till en familj i Huddungeby, de skulle ha henne som avelssto.. Hon tog sig på första brunsten på första försöket på semin.... jag var helt inställd på att hon endast tog sig på naturlig betäckning. Är nu då dräktig med Looping och fölar i juni 2009.

Fartina avlivades tyvärr den 17/6 2009 pga komplikationer vid fölning, livmoderomvridning. Fölet gick att plocka ut, men han fick tyvärr tas bort den 18/6 :-(

Fartina